Behandlinger / Fysiurgisk Massage
 
 
 
Mere end bare wellness.
 
Massage er andet og meget mere end bare en wellness fornøjelse. Massage har en dybdevirkende effekt i dit muskelvæv, som både kan lindre og forebygge en lang række fysiske og mentale lidelser. 
 
Vidste du for eksempel at angst og stress oftest vil sætte sig i dine skuldre, nakke, lænd og ydersiden af låret?

Fysiurgisk massage

Fysiurgisk massage er en massageform der gennemarbejder musklerne fra deres udspring til deres tilhæftning. Denne gennemarbejdning af musklerne medfører en øget blodgennemstrømning og frigørelse af ophobede affaldsstoffer. Kredsløbet bliver derved stimuleret, muskelbalancen øges samtidig med at immunforsvaret aktiveres.

Massagen virker afspændende og smertelindrende på ømme og overbelastede muskler, samtidig med at kroppens udskilning af affaldsstoffer øges. Derved opnås større bevægelighed i muskler og led.

Fysiurgisk massage har i langt de fleste tilfælde ligeledes en yderst positiv indflydelse på en anspændt og/eller stresset psyke. Fysiurgisk massage kan både anvendes ved svære muskelspændinger, forebyggelse af arbejdsrelaterede skader eller som en generel afslapning og forkælelse.

Triggerpunkter
 
Hvad er definition af et triggerpunkt?
 
Et triggerpunkt er en afgrænset, og tydeligt følelig, lille knudeagtig sammentrækning i muskelvævet. Et triggerpunkt påvirker en muskel ved at holde den spændt – med samtidig svækket muskelkraft. Den spændte tilstand, bevirker at trækket på senernes tilhæftningspunkter tit forårsager inflammation omkring leddene. Seneskedehindebetændelse er netop kendetegnet ved et alt for kraftigt træk på senerne.
 
Kendetegnende for et triggerpunkt er, at det udsender reflekssmerter i et forudsigeligt mønster. Reflekssmerten udstråler ofte langt væk fra triggerpunktet. Disse reflekssmerter er kortlagt for over 50 år siden. Rent faktisk er der beskrevet over to hundrede triggerpunkter med kortlægning af den forskudte reflekssmerte. Der kan være flere stadier i udviklingen af triggerpunkter.
 
 
Man inddeler triggerpunkter i følgende katagorier:
•Aktive triggerpunkter
•Latente triggerpunkter
 
Et aktivt triggerpunkt er et punkt, der forstærker den smerte, man allerede har. Det vil sige, hvis du har konstante smerter i arme og fingre, så vil et tryk i triggerpunktet intensivere smerterne. Smertebehandlingen består i at deaktivere triggerpunktet, således at det forsvinder og dermed ikke giver udstrålende reflekssmerter. Når dette er opnået, typisk efter 4-5 behandlinger, forsvinder den smerte, du oprindeligt havde.
Et latent triggerpunkt er et punkt, hvor man kan fremkalde en forskudt reflekssmerte, som man ellers ikke har. Et latent triggerpunkt har det med at udvikle sig til et aktivt triggerpunkt ved forkert belastning af kroppen.

Hvad kan afhjælpes med triggerpunktbehandling?

Hvis det er aktive triggerpunkter, der udløser smerten, er der et væld af symptomer, der kan afhjælpes. Gennem mine behandlinger på klinikken har jeg haft stor succes med at behandle følgende med triggerpunktbehandling:
 
•Spændingshovedpine
•Smerter i arme og fingre
•Sovende fornemmelse i underarm og fingre
•Skuldersmerter og nedsat bevægelighed af armen
•Lænde – og bækkensmerter
•Iskias
•Smerter i underben og fødder
•Knæsmerter
Jørgen Randbo  | Tlf.: 20419019 | jrandbo@hotmail.com